Khamis, 17 Disember 2009

si kakak & si Adik


salam..
rumah miss skarang dah makin meriah ngan kehadiran 2org yg bikin gempaq rumah miss..yer la ank sdara miss dr Langkawi sekarang tinggal ngan miss..diaorg akan brsekolah di kampung..kiranya miss karang ni kena la jd ibu tumpangan..kena g antar n ambik diaorg sekolah..yer ka? bukan antar ja ka..balik abah yg ambik ker? uhuhuhu nmpak sgt nk upah lebih dr abg..

si kakak tu dah nk masuk darjah 1.. si adik lak nk masuk pra-sek..yang miss dok pening ni..pikir kan si adik ni..dia da satu tabiat iaitu..HISAP IBU JARI..Ibu jari dia pun dh makin jadi kersit..(btoi tau ejaan ni..Antam jalah)..atau kata lain jari dia jd kecut.. aduhh hai.. dia punya tabiat.. kalau dok sorg2 entah pa yg dia pikir pun tak tau..msti dia masukkan ibu jari dlm mulut..tak pun.. kena marah ka? nak tido ka?.. msti dia masukkan ibu jari dlm mulut.. tp.. bila da yg lihat cepat ja dia sembunyikan jari dia tu..tau pun malu erk... kalau you all nk tau.. si adik ni sebenarnya LELAKI.. mcm na la nanti dia kt sekolah kan.. msti kena perli dek keng kawan dia..kalau tertiba ja dia terleka..trmasuk kan jari dlm mulut...huhuhuuhu.. msti kantoi kaN..adik...adik...nanti jgn buat tak nk g sekolah ckup la..

masa dia tido miss snap gmbar dia..kalau time dia jaga jgn arap dpt snap..huhuhu
adik anjang mintak maaf yer lampu flash anjang ni terang sgt smpai adik trjaga tido..
sorry yer..

kalau you all da pandangan dan cadangan mcm na nk buat bg si kecil tinggaikan tabiat dia ni.. boleh la kita kongsi kan ni yer..jgn la malu2.. missjoyah baru nk belajar jaga kanak2..




Sejarah Kembali berulang..

amboi..amboi..amboi...

bukan main g yer tajuk catatan miss ni yer... bukan apa miss nk maklumkan yg miss.. bru ja masuk keja setelah MC 3ari.. Pastu CR a.k.a Cuti Rehat sebnyak 2ari.. tu pun blum cukup baik untuk miss.. KENAPA? PASAI APA? AWAT PULAK ? yg berlaku kt miss... jawapan nya ialah... MISS TELAH MENDAPAT SAKIT MATA KEMBALI...

Ni disebabkan miss joyah, telah melanggar perintah..ewah..ewah..ewah.. ayat.. bukan nya langgar pun..pada hal miss yg brhenti mkn ubat tanpa dengar arahan dr Doktor.. mengikut nasihat doktor masa miss pertama kali kena dulu.. dR. suruh miss habiskan ubat tu.. tp..miss pulak yg tk dgr arahan telah brhenti bila dah sakit tu hilang...

Akhirnya jadi la mcm ni.. Pernyakit berulang kembali..kali ni lebih teruk dari aritu.. sekarang mata miss bengkak mcm miss bru ja lepas teriak tau... dah la msa smpai opis arini da org tegur..

org opis : Dira (nama manja miss kt opis ) lama tak nmpak..
: napa mata mcm org teriak suami mati ja..
:kesian yer adik akak..

missjoyah : ?!&*^%#!~>
( ada ka mcm tu depa samakan miss ni...)
( hai kak long semua tak tau ka miss ni single lg..huhuhuhu)

Miss nk bg kt U all kalau ada yg sakit Mata tu.. JANGAN LUPA TAU..MAKAN LA UBAT SEHINGGA HABIS YER..jgn la mkn kejap ja pastu sakit ilang trus Berhenti yer..takut-takut nanti jadi mcm missjoyah pulak..

Rabu, 9 Disember 2009

PENANTIAN...SATU PENYEKSAAN

mulakan dengan menyanyi kan ayat ini mengikut irama lagu Bienda penantian..

penantian..ohhh...penantian..ohhh..penantian...
ada mcm lirik lagu Bienda tak?

amboi..amboi..amboi..apa punya tajuk lani..tp..tajuk ni betoi..betoi..mengharukan missjoyah la.. missjoyah menantikan perkhabar,persoalan.. permintaan, persetujuan, penyelesaian.. per..per...per.. berapa bnyak per la yg nk letak ni..miss dah tak sanggup lagi nak menunggu penantian ini..jikalau..semua ini..perkhabar, persoalan..permintaan, persetujuan, penyelesaian.. menjadi kenyataan seperti apa yang missjoyah pikir kan selama ini.. aman la dunia miss.. miss tak perlu lagi menjadi "insan penanti" chewah..ayat jiwang tu..huhuhuhu.. Hanya yang perlu miss ucapakan selepas ini adalah ungkapan

"TERIMA KASIH Mr. _ _ _ _ _ _ _ A"

tp ni semua belum lagi di tunaikan.. missjoyah kena menantikan semua ni.. menanti..menanti..menanti... huhuhu.. kepada semua missjoyah berharap korang doa kan missjoyah mendapat keputusan yang
mengembirakan.. Aminnn..


gambar hiasan
tiada kena mengena

Isnin, 7 Disember 2009

GeMBiRa...

salam..
missjoyah sgt gembira arini...
kak opis miss bgtau berita gembira dan terharu...
lawak pun ada...

lawak dan sungguh lawak...
huhuhuhu...

Kak muazah...kak Muazah...Kak Muazah...
buat miss malu sendiri ja..
ni la yg buat miss nk kunjung slalu ni kg Kakak..
Kampung Gunung Keriang...
huhuhuhu...

nk tau napa...
mana leh habaq...
kalau nk tau jugak tinggai la komen nanti miss bgtau..
bye...

Ahad, 6 Disember 2009

Pengantin Baru..


Salam..
missjoyah nk ucapkan Selamat Pengatin Baru kepada
kak opis miss..
kak muazah & Abg azmil...
sori yer missjoyah lambat nk cita dlm blog..
miss bru ja dpt gmbar kak muazah..
sori yer...

masa knduri aritu gmbar yg miss ambik tak cntik la..
tu tak smpat nk msuk kan dlm blog..
sori yer kakak..
sapa yg nk lihat lebih bnyak gmbar perkahwinan kak muazah..
boleh la klik disini...

huhu kak muazah dh lepas..
missjoyah bila lagi yer..
tanda tanya disini..
jap..jap..jap..nk tnya mk jap yer..
nanti miss bg jawapan k..

Khamis, 26 November 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...


Kepada blogger2 skalian..
missjoyah N family mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
MAAF ZAHIR DAN BATIN..

kira kosong kosong k..

assalamualaikum....


Penganugerahan sijil....


salam..
dengan rasa bangganya kini missjoyah telah mendapat sijil yg diiktirafkan oleh....
JABATAN KESIHATAN..
bahawasanya missjoyah telah mendapat penyakit "SAKIT MATA"
di ulangi SAKIT MATA..
tensionnya..

ni semua gara2 "si jejaka nsem" tula..dia bawa wabak mai kt miss..
dah la miss ni sensitif bab mata2 ni..
dah la besok raya..sapa nk tolong mk buat ketupat..
bakar lemang..masak rendang..pasang langsir...
ehhh..jap..jap..miss da buat ka semua tu sblum ni..
bbushhh..tumbok skali...
heeheeehehehehe


lg satu miss nk kena mkn ubat tu yg paling leceh skli tu..
tgk ubat mcm nampak apa tah...
kalau tgk ubat nmpak mcm tongkol emas ok la jugak..
wow..miss mata duitan la..


Khamis, 19 November 2009

Rasukkan Hab...RaJin..

salam..
apatah punya tajuk da...
lama benar missjoyah tak update blog ni..
tak sempat..tak dan.. tak dak masa.. N MALAS tahap cipan..
huhuhuhu...itu yg sebenarnya..
apa la nk jadi ngan miss ni..
sapa la yg nk ambik wat nantu kan..
bushhhh...tumbok skali..

bab pemalas ni miss joyah nk cita, yg arini miss telah dirasuk dek "hantu rajin"..
oppss..jap tak nk sebut rasuk..meremang bulu roma miss..
kita sebut "lalu" jalah..

bos N geng bhgian miss slalu ja "puji" miss yg meja miss ni..
la yg WAJID dpt "anugerah kekemasan"..
dengan itu miss telah trsipu2 malu mcm kerang kena tsunami..
dlm ati ni hanya tuhan saja yg tahu..
geram yg teramat..
dgn itu miss telah membrontak dgn ganasnya..(ganas la sgt..gertak skit pun dh nangis)...
miss mengemas semula meja miss..
jom tgk pa yg dah jadi kat meja miss..

ni la gmbar meja miss yg slalu terkemas..
jgn tergejut k..
masyaallah..trgejut bakal mk mentua miss..

miss dh start kemas buku yg selerak td..
buku2 ni telah diproses berikan hak milik N
di input dlm buku perolehan pastu di masuk kn item dlm sistem

trang..teng..teng..dh kemas kan meja miss..huhuhu..miss dah rajin kan..tak dak sapa leh kata kt miss lg..

ni lah hasilnya...cantik kan..
jgn tergejut k..
saja miss tak nk tunjuk bakat mengemas miss.. ayat cover selalu..

Selasa, 10 November 2009

hujan...oh...hujan...oh.. hujan....

salam...
aduhhh.. tak tau nk bg tajuk apa.. last2 ujan yg dapat.. yer la nk cita pun ttg ujan gak.. maklum la dah nama pun musim ujan karang ni kan.. nk kuaq dating pas keja pun susah..
nk g jalan2 yg tak tau bila nk smpai pun susah..
tp missjoyah tak nk cita bab kuaq dating ni..
missjoyah nk cita ttg ujan yang turun ngan lebat nya hingga mk,abah N org sekmpungan missjoyah yg tak leh buat bendang atau kata lain sawah...
al maklum la missjoyah kan mmbesar ngan rezeki pokok padi N tanah lumpur..msti la missjoyah nk cita ini semua..
kesian tau diaorg tak leh nk kerjakan bendang2 diaorg ni..ayaq penuh bndang diaorg nk menabur N menanam padi tak boleh.. kesian tau... tp apa kan daya.. ni kuasa Tuhan..
mesti ada hikmah drpada apa yg trjadi ni kan...

jom kita tgk bendang abah missjoyah mcm na rupa..
korang jgn trgejut tau..bendang ni dh tak rupa bendang dah..dan rupa mcm laut pun ada..


yg nmpak ayaq yg tenang skit tu sungai.. yg brkocak tu la bndang..
mcm tgk laut kan? tak mcm kt bndang pun kan..

ni pun sama kan..cantik kan gmbr ni..
kt area pokok nyiok(kelapa) tu la missjoyah dok p teman mak mancing...


ni lak blah bendang yg kawasan tinggi skit tak kena la banjir..
mgkin pokok padi abah missjoyah pun sebesar ni kan..jika tak
banjir...huhuhuhu


ni lak kesan drpada ayaq yg penuh...
hinggakan tebing2 sungai yg da kt ngan bendang abah miss pun dah nk hakis..
aduhhh...smlm sblum diaorg pasang tali sempadn tu missjoyah nyaris nk jtuh tau..
swaktu nk g keja..

tgk la msih da yg mngambil kesempat memukat ikan..ok la tu rezeki katakan..
missjoyah dulu2 pun da gak penah ikut abah g memukat
best tau...


Khamis, 5 November 2009

kerana sakit kepala

napa lah sakit kepala tak hilang2 lg ni..bantu la kita..

dah la tu ajak mr yus kuaq mlm ni,.dia tak mau..
dah tu siap kena marah g..
Napa??? coz..
alasan dia kita ni sakit kepala.. ala sakit skit ja pun..jap g balik mkn la ubat..
kita nk kuaq mn la tau kuaq stg sakit leh hilang ka..
huhuhuhu ayat nk kuaq gak..

hmmm..tak pa la demi kesihatan kita pun ikut la kata dia tu.. tp besok dia dh janji..
kalau lega dia nk bawak kuaq bsok.. kita tunggu yer btoi tak dia kota kan janji dia tu..
kita tunggu yer mr yus.. kerana kamu dah janji..



Isnin, 2 November 2009

TOLONG..TOLONG..TOLONG.


pening betoi la arini..mcm2 ada.. dr pg td smpai la ptg..
pg td masa nk kuaq mkn dh dpt brita buruk.. napa??? kenapa??? siapa???

hanya diri sndiri yg tau.. entah la.. benda dh lalu pun still nk ungkit lg..
apa la nk jadi mcm ni.. kalau pekara tu sejenis makanan msti dh berulat..
tu pun nk mgungkit..dah la tu bkan ungkit ja..siap bleh dendam g.. kalau tgk ngan mata kasaq benda tu kan besaq pun.. semut besaq g pada tu tau....
tp apakan daya kita tak dak kuasa mcm atromen untuk nk lawan ngan dia.. nk buat mcm na trima ja lah apa yg berlaku ni.. sedih...sedih...sedih...

Khamis, 29 Oktober 2009

MENUNGGU ITU SATU PENYEKSAAN...

mR.Yus... kamu bila nk balik ni.. kita boring la sorang2 ni.. bsok kita cuti..sapa nk kuaq ngan kita lak ni.. kalau kita da "boyapren" lebih.. leh kita kuaq ngan dia.. huhuhuhu ayt cari pasai..cover balik..

tp...mcm na???... kita da mr.Yus sorg ja.. aduhhhh..
trpaksa la kita ajak mk kita kuaq ngan kita bsok.. tak pun kita ajak mk kita g mancing ikan puyu kt bendang blakang umah tu..leh gak buat asam pedas...

kamu...balik la...tak ingat kt kita ka??? ... kamu kalau blik arini,kita ingat nk ajk kmu g rumah kak uda.. kita ambik kimi kita g jalan2.. huhuhu.. tp tak leh p lak.. kamu da kt sana..
miggu dpn kita p umah kak uda k..

gambar yg ada ni cuma untuk tetapan.. jgn da yg termuntah yer.. gambar gedik2..huhuhuhu


ni baru g.. mybe 2minggu lpas kalau tak silap..

ni lak masa baru sbulan brcinta..huhuhu
kt jabatan pulau bunting..
(maaf gambar kabur shikit)

ni masa kuaq cmping ngan k.uda N family dia..
nk brgmbar pun malu2 g dia tu..
tgk la muka pun mcm org bsalah ja..

masa ni tak malu dah..
coz..kak uda dah bg "green light" dia punya senyum tu la..

ni pulak masa first dating k..jgn da yg gelak k..
masing2 malu2 g..masa ni ati jntung mcm nak trcabut tau..
karang ni pantang "lepa" asyik nk kepit ja..
apa la nk jdi kan??



Isnin, 26 Oktober 2009

kuaq dating


salam..

jap g missjoyah nk kuaq ngan mR.Yus.. nk g mana entah la..dia yg ajak kuaq..
katanya besok dia nk g Pahang.. 3Hari 2malam..(mcm pakej perlncongan la pulak)..
dia g umah sedara dia kt sana..untuk pa entah la..tak cita pulak dia tu.. mesti boring dia p sana kan.. miss tak leh kuaq g dating, buat masa 3ari dia p Pahang kan..opp..jap..jap.. da msg masuk la.. ohhhhh...dr dia rupa nya(mR.Yus).. Pnjang btoi dia umur kan.. nak tau dak pa yg dia msg..
(tk nak tau pun kita nk gtau jugak..hehehehehe muka tak malu)

mR.Yus : salam..kmu da kt na?
missjoyah: salam..kita da kt opis g ni..kamu dh habis keja ka?
mR.Yus : blum..jgn lupa k..kita kuaq lpas hbis keja..
missjoyah : ok..kita ikut ja..

msg seterusnya..
....


....
....

mn leh hbq dah...tak suspen la..untk missjoyah ja yg lain tu.. k la nk siap2 jap nk balik..ehh silap..nk kuaq ngan mR.Yus.. huhuhuhuu..


Ahad, 25 Oktober 2009

KeTeRPaKSaAn..

salam....

semalam kita kena jadi jurugambar tak brtauliah tau..jd jurugambar kt satu pasangan "bakal" pengatin ni..pengantin pmpuan ni 1 opis ngan missjoyah..tp missjoyah rasa "bakal" pengntin ni dah mcm kak missjoyah sndiri dah..dia baik sgt2..apa2 hal jd kt diri missjoyah, msti missjoyah cita kt dia..missjoyah ucap terima kasih sgt2 kat kakak ni..terima kasih kak Muazah..

berbalik kat cita jurugambar yg tak tauliah ni..kita org g brgmbar kt Masjid Al-Bukhary..si pasangan pngantin ni nk brgambar untuk buat 'baner" *** (btoi ka ejaan aku ni...)..yer la untuk majlis kenduri diaorang..smalam kmi p 3org ja.. walaupun hanya kmi bertiga saja..rasa mcm dah p ngan 3bji bas plak kt sana.. meriah sgt..mcm2 karenah mereka ni..tp terhibur la sgt..

skarang ni missjoyah yg jadi jurugambar nanti time missjoyah nk "awin" sapa lak yg nak tolong missjoyah ni..aduhhh.. tolong jap jawab..kak ko nanti jgn buat2 alasan k,kata baby nangis la apa ka..kakak kena jugak tau ambik gmbar missjoyah nanti..missjoyah tak kira..

erkk..jap..jap.. missjoyah bila nya nk "awin"ni????? huhuhuhuhuhu.. dah la..miss dah penat dah nk cita bnyak..jom tgk gmbar2 yg missjoyah snap..ni gna nset miss ja tau.. yg gna kmera diaorg tak da..diaorg tak bg kt missjoyah upload dlm blog..tkut ilang seri katanya..huhuhu hampes toi la..

k jom layannnnnnnnnnnnnn..

kt sini la missjoyah telah jadi jurugambar tak tauliah..
dia lah telah menjadi saksi missjoyah..

missjoyah suka la gmbar ni..
background dia cantik sgt..
(missjoyah pun cantik gak kan..)

ni pun missjoyah jugak..
maklum la tuan punya nset N punya blog suka ati la miss..
miss nk letak bnyak ka skitkan huhuhu....

ni la bakal pengantin tu..opss.. pngtin laki tak leh tunjuk g..
nanti tak suspen..
huhuhuhuu...


Glitter Text @ Glitterfy.com

Khamis, 22 Oktober 2009

~PeRisTiWa LePaS~ 2

huhuuhhu..lama toi la nk sambung cita ni..
kali ni kita nk cita gelagat staf opis missjoyah yg menyertai sukan dalaman dan luaran..
bila tengok balik gmbar 2 rasa seronok ja.. trbayang2kan gelagat diaorg.. mcm2 tau..
mari kita saksi ka..(ewah mcm nengok video la pulak)


amboi bang.. makan buah pon kena melawa jgk ka?????

mcm zaman P.Ramlee ja tgk ni.. pertndingan ni dapt kt abg zahari..yg kecik tu..
tahniah yer bang..

ni model sampingan untuk acara pembungkus dan pemberi hadiah..
tahniah kak wahida N kak min.. (jgn marah)

suka la tgk anak kak zana ni.. comei btoi la..

ni mamat paling macho skali kt opis missjoyah..
abeng A-Rop..


ni pulak ajk2 yg trut membntu mnjayakan mjlis ni..


pn. hasnah, cik jawahir N wife abg Am


uruspaksasetia..ngah brtungkulumus untuk membesar kan belon2


cik shila, kak anis, kak rahnah, N kak ina..


ni geng 3 serangkai

ni lak.. AJK kuat tidor..
hai orng lain sbok jaga brmain dia sedap2 ja tidor..hai hai hai..
ni tan seri yahya..


Glitter Text @ Glitterfy.com

Isnin, 19 Oktober 2009

~PeRisTiWa LePaS~

Lama btoi la tak masuk blog..
mencatit apa yg patut..
smbung yg mggu lpas..kmi dah beli nset baru..
sama ngan yg dok berangan sblum ni..akhirnya dpat gak la yg kala "silver"... puas ati gila..
best sgt2 smpai chewi tak hbis g..
tp gmbar tak bnyk pun yg ambik..rsa malas ja nk ambik..
(tkut memori penuh..huhuhuhu)
korng nk tau dak minggu lpas ..tmpat keja kmi da buat karnival sukan kat Darul Aman Park,Jitra..sari sblum tu
da Sukan Dalaman,diaorg buat kt perkarangan opis..
kmi pun tak ketinggalan ambik acara tau..walaupun kalah..huhuhu..tak pa kan janji boleh mghuru-harakan keadaan yg sedia bising tu kan..kan..kan..kan..
pastu kan dan lagi la p snap gmbar skit2.. rasa rugi lak tak ambik bnyak2..


antara atlit tarik upih N bawa bola ping pong dgn sudu..
kak izma, kak shila wife abg A-rop, hanimoon N missYanie

ala yg ni tak sempat nengok kmera da..
semangat toi la cucuk manik..

masa ni sgt la trketaq2 tngan ni dok balut ketupat..
tak tau g dah mcm na nk ckap..
diorg la dok pnggil suh tgk kmera..
akhirnya...


....


....



....



....




dapat gak hadiah nomot 3..
huhuhu.. bebaloi gak la p sana noh..



da g ni nk cita tp kita smbung nnti lak..
bye...bye...bye..





Rabu, 7 Oktober 2009

cerita yg mmbuat diri ini menjadi terharu..

Tadi masa ngah bc2 blog2 orng..trbaca la satu catitan yg di buat oleh tuan/puan punya blog :http://n3sl0.blogspot.com... cukup trharu la bila membcanya..
kt sini kita nk kongsi apa yg trcatit kat blog tu.. hayatilah apa yg trcatit...kalau da yg sensitif tu sila lah ambik tisu brsama..tkut tak smpat nk ambik lak stg..

ni kisahnya :



Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,
"Oh maafkan saya, saya tak perasan"

Katanya "Maafkan saya juga,
Saya tak nampak saudara"

Kami amat bersopan dan saling menghormati,
Kami saling melambai sambil berlalu pergi,

Tetapi di rumah lain pula ceritanya,
Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan muda,

Lewat petang, tika memasak makan malam,
Anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam,

Bila berpaling aku hampir melanggarnya jatuh,
Jerkahku, "Jangan buat kacau di sini, dah ... pergi main jauh-jauh"

Dia berlalu pergi, hatinya hancur luluh dan beku,
Aku tak sedar, bertapa kasarnya kata-kataku,

Sedangku berbaring di katil mendengar musik,
Terdengar suara halus datang membisik,
"Bila bersama orang tak dikenali,
Begitu bersopan dan merendah diri,
Tetapi ahli keluarga tersayang, sering dimarah dan dicaci",

"Cubalah kau pergi lihat di lantai dapur,
Kan kau temui bunga-bungaan berterabur",

"Itu adalah bunga-bunga dibawanya untuk kamu,
Dia memetiknya sendiri, kuning, biru dan ungu",

"Dia berdiri senyap agar jadi kejutan buat kamu,
Kamu tak pernah sedar airmatanya yang datang bertamu",

Pada tika ini, aku merasa amat kecil sekali,
Airmataku mencurah ibarat air di kali,

Senyap-senyap ku ke biliknya, dan melutut di katil,
"Bangunlah, anakku, bangunlah si kecil"

"Apakah bunga-bunga ini dipetik untuk mak?
Dia tersenyum, " Adik terjumpanya belakang rumah di semak"

" Adik memetiknya kerana ia cantik seperti ibu,
ibu tentu suka terutama yang ungu,

"Maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini,
Ibu tak harus menjerkah kamu, sebegini,

Katanya,"Oh, ibu, itu tak mengapa,
Saya tetap sayang ibu melebihi segala,

Bisikku, "Anakku, ibu pun sayang kamu,
dan ibu suka bunga itu, terutama yang ungu,

FAMILY

Adakah kamu sedar, sekiranya kita mati hari ini,
syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti,
dalam hanya beberapa hari?


Tetapi keluarga yang kita tinggalkan,
akan merasa kehilangan kita sepanjang hayat.

Dan sedarlah, sekiranya kita menghabiskan masa kita kepada kerja,
melebihi keluarga kita, adakah ia merupakan suatu pelaburan yang bijak ?

Jadi apakah maksud yang tersirat?

Renung2kanlah...........


Tahukah anda makna "FAMILY"?


FAMILY =
(F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU

Glitter Text @ Glitterfy.com

Tak SaBaR RaSaNya...


heeee.. tak sabarnya nk tunggu bsok...
korang nk tau napa.. bsok kan.. bsok kan.. bsok kan..bsok kan gaji kmi dah masuk..huhuhuhu syok nya..dah lama dok angan2 nk tukar nset..nset yg ada nk bg kt "somebody" hmmm hmmm hmmm...
pastu nak ambik 1 nset dia.. untuk gna number baru..nset ni kmera dia tak brapa best la..sound dia pun tak best..yg baru ni tgk kmera dia mcm best ja..function untk kmera dia pun bnyak gak..harga pun tk mahal.. ok la ngan kita yg mpunyai bajet kecik..tak sabarnya rasa..nk tunggu esok.. esok gaji..lusa baru boleh bli...lambatnya rasaaa...
ni yg guna sekarang.. W660i sony ericsson menyesal btoi tau bli yg putih punya..dah la cepat kusam.. calar skit trus nampak tak cantik tau.. kpada yg "kuren lema lemot"mcm kita ni, kita syorkan jgn la bli yg putih..tkt myesal nant..

ni yg bakal kita miliki C510 sony ericsson..mybe kita nak kala "silver"..nmpak cntik ja..tp...
msa g negok2 nanya2 diaorang aritu diaorg ckp kala ni dah tak da kos diaorang dah tak kuaq kan stok ni..ni stok lama..aduh sedihnya..mintak masa nk g beli ni da g la stok ni..
yg da stok bru pun..kala putih..tak mau la dah serik pakai putih..putih merah.. wahai kakak ku yg senget2 tu jgn jeles ya adik mu akan milik nset baru jugak nanti..huhuhuhuhu

Selasa, 6 Oktober 2009

HatiKu GuMBiRa.....







wahhhhhhhhhhhh..
lega nya rasa..
audit ISO 9001 2000.. dah pun selesai..
(** senangnya dlm hati..) smbil mnyanyi..
nsib la dia tak tnya bnyk pun..(bukan tak tnya bnya.. dia tak tnya lnsung U)..
ni yg buat i jtuh hati kt U ni mr.Audit(sori tak tau nama dia..huhuhu..)

Isnin, 5 Oktober 2009

Sangat lah pening..






mcmna ni..
besok dah la Audit..
statistik tak jalan pun.. aduhh malasan betoi la nak buat keja..
pening...pening..pening btoi la...
(nk buat muka kesian la besok...bole ka..huhuhuhu???)






Ahad, 4 Oktober 2009

permulaan pengenalan diri ku...


assalamualaikum w.b.t....
hai semua...
kita dah start buat blog sendiri tau...
slalu baca ja blog org.. tp bila dah leh buat sendiri ni mcm best ja tau..
(wahai keng kawan ku,miss joyah pun dah da blog sendiri tau..kau orang jgn jeles tau pas ni..huhuhu..)

pas ni dlm blog ni kita nak cita pasal aktiviti kita tau..
kita nk kongsi ngan semua orng..
pastu kan..sapa2 yg nak bg pendapat ka kritikan ka apa ke bg ja komen k..
i trima..(tgk la ampa kata ku yg truk2 akan ku kata balik kat ampa ...huhuhuhu)



Related Posts with Thumbnails